Loading...

Blog

Cu toate ca in tara noastra obiceiul de a apela la firme specializate in curatenie atunci cand vine vorba despre locuinta personala este destul de rar intalnit, trebuie spus ca in ultimul timp numarul persoanelor care au in vedere astfel de servicii este intr-o usoara crestere.
Aceasta tendinta vine ca urmare a faptului ca oamenii constientizeaza ca ar putea sa economiseasca timp si energie apeland la o firma de curatenie Bucuresti.Mai mult decat atat, oamenii incep sa realizeze ca exista mai multe avantaje in a apela la astfel de servicii fata de dezavantajele unei astfel de alegeri.

Daca pana acum nu ai avut in vedere posibilitatea de a apela la servicii profesionale de curatenie pentru propria locuinta, atunci cu siguranta ca beneficiile pe care le vei descoperi in ceea ce urmeaza vor putea sa te convinga in acest sens.

Beneficiile oferite de firmele profesioniste de curatenie

In privinta gradului de curatenie si de igiena in propria locuinta fiecare familie are propriile standarde. Daca in privinta curateniei saptamanale poate ca nu este necesar sa apelezi la o firma de curatenie Bucuresti , aceasta activitate necesitand un timp si un efort relativ reduse, trebuie subliniat faptul ca pentru curatenia periodica sau curatenia dupa constructor chiar merita sa apelezi la profesionistii in domeniul curateniei.

Un prim beneficiu de care te poti bucura facand o astfel de alegere inseamna mai putin efort si mai putin timp dedicat curatenie generale. In cazul in care ai renovat sau ai construit in locuinta personala, atunci fara doar si poate ca ti-ai dori sa eviti sa inghiti praful rezultat in urma unor astfel de activitati. Iar o firma de curatenie iti poate oferi exact ceea ce iti doresti intr-un astfel de context, si anume curatenie intr-un timp foarte scurt si la standarde ridicate.

Un al doilea beneficiu de care poti sa te bucuri apeland la o firma de curatenie Bucuresti inseamna costuri mai mici cu achizitia diferitelor produse de curatenie si a echipamentelor necesare pentru curatenie. Desigur, in fiecare locuinta exista acele produse si echipamente pentru curatenia saptamanala. Insa atunci cand vorbim despre curatenia generala sau despre curatenia dupa constructor este nevoie de produse cat mai eficiente, cu actiune de lunga durata si cu rezultate imediate.

Dar in acelasi timp produse care sa protejeze suprafetele curatate de la eventuale distrugeri.Nu in ultimul rand putem aminti faptul ca odata ce apelezi la o astfel de firma specializata in serviciile de curatenie vei avea costuri mai mici cu echipamentele si produsele de curatenie, si in acelasi timp nu vei mai avea nevoie de spatii de depozitare pentru toate acestea.

Cauta chiar acum o firma de curatenie Bucuresti!

Pentru a te bucura de toate aceste beneficii anterior amintite nu iti ramane decat sa incepi sa cauti o astfel de firma specializata in servicii de curatenie pentru locuinta personala. O astfel de firma de curatenie Bucuresti iti pune la dispozitie personal calificat si instruit, dar si produse profesionale pentru a garanta cel mai ridicat standard de curatenie in locuinta ta.

via @ https://www.comunicatedepresa.ro/

Interiorul este unul dintre cele mai importante elemente ale unui automobil. Fie că vorbim de un low-cost sau de un model de lux, contează foarte mult cum arată interiorul acestui vehicul. Trecând peste aspectele legate de design şi calitatea materialelor utilizate, interiorul unui automobil poate să aibă un punct comun pentru toate automobilele fabricate vreodată: curăţenia. Deşi pare un aspect neimportant, curăţenia unui interior este unul dintre cele mai neglijate elemente la un automobil. Din păcate, curăţenia nu este reglementată de nicio lege, cu excepţia normelor bunului simţ.

Fie că vrei să-ţi vinzi maşina sau doar vrei să o păstrezi în stare cât mai bună, trebuie să dai atenţie interiorului. Habitaclul unui automobil spune multe despre proprietarul unui autovehicul, în special dacă este singura persoană care a folosit acel automobil. Doar dacă te uiti la interiorul unui automobil folosit în fiecare zi, sau cel puţin des, poţi vedea dacă respectiva persoană este un fumător, este dezordonat, neatent, grăbit, are ticuri şi care este standardul său de viaţă.

Să trecem peste aceste aspecte şi să vedem care sunt cele zece „trucuri” care vă vor aduce interiorul la o stare cât mai apropiată de momentul în care a plecat vehiculul din fabrică.

1. Covoraşe şi podea

Covoraşele unui automobil sunt mai importante decât vă imaginaţi. În primul rând, acestea separă încălţămintea purtată de şofer şi de pasageri de podea şi de materialul care acoperă podeaua. Acesta din urmă este destul de subţire, iar întăriturile din cauciuc montate din fabrică se uzează în timp. Locurile în care această uzură este cel mai uşor de observat sunt cele în care stau picioarele şoferului. Spre exemplu, veţi găsi o urmă cu o lungime de câţiva centimetri în apropierea pedalei de acceleraţie. Respectiva urmă se formează în timp atunci când şoferul stă cu piciorul pe acceleraţie şi marginea pantofilor săi zgârie podeaua. Excepţie fac încălţările speciale pentru condus, cu talpă din cauciuc şi cu margine rotunjită.

Cum putem rezolva această problemă? În primul rând, trebuie să aspirăm atât podeaua, cât şi covoraşele, să curăţăm ambele elemente şi să înlocuim covoraşele uzate din timp. Dacă vreţi să păstraţi automobilul în stare cât mai apropiată de cea în care a părăsit fabrica, optaţi pentru covoraşe originale, sau măcar covoraşe realizate de un producător independent pentru acel automobil. Cele mai ieftine covoraşe de pe piaţă sunt prea subţiri, sunt realizate dintr-un material textil ieftin sau din cauciuc prost şi îi dau automobilului un aspect mai ieftin. În plus, acestea sunt prea mari sau prea mici şi riscaţi să vă deranjeze atunci când conduceţi.

2. Parbriz, lunetă şi geamuri laterale

Suprafeţele vitrate ale automobilului sunt esenţiale la condus, iar starea acestora trebuie să fie bună în fiecare moment al exploatării. Spre exemplu, un parbriz crăpat sau montat incorect va duce la funcţionarea incorectă a airbag-urilor în caz de accident. Între timp, chederele crăpate, tăiate sau desprinse pot duce la infiltraţii de apă şi pot înlesni accesul hoţilor în automobil. Pentru un plus de protecţie, puteţi apela la o companie specializată în detailing, care va aplica la cerere un set de folii transparente antiefracţie. Evitaţi aplicarea abţibildurilor pe geamuri dacă acestea nu sunt obligatorii şi îndepărtaţi rapid elementele vechi odată ce acestea nu mai sunt valabile – exemplu: abţibild-ul furnizat odată cu asigurarea RCA şi vechile roviniete. Evitaţi atingerea parbrizului cu mâinle goale şi nu folosiţi substanţe de curăţat care au o altă destinaţie specifică.

3. Ceasurile de bord

În cazul ceasurilor de bord, nu sunt multe lucruri de făcut. Şoferul trebuie doar să cureţe periodic geamul de protecţie al acestora cu o cârpă umedă. Pe această suprafaţă se adună doar praf, iar o cârpă uscată ar risca zgârierea suprafeţelelor. În cazul în care doriţi să schimbaţi becurile din bord, apelaţi la un profesionist care utilizează unelte specializate, zgârieturile aplicate pe geamul de protecţie fiind dificil de eliminat.

4. Volanul şi schimbătorul de viteze

Volanul este unul dintre cele mai importante elemente ale interiorului. Motivul? Şoferul îl atinge în permanenţă atunci când conduce, deci suprafaţa acestuia este predispusă la murdărie, uzură şi mici zgârieturi.

Volanele automobilelor second-hand au aspectul de „ros”, aspect care se formează în timp din cauza expunerii la soare şi a frecării cu palmele şoferului. Cea mai bună metodă de protecţie este curăţarea frecventă şi utilizarea unui parasolar. În cazul în care materialul în care este îmbrăcat volanul s-a deteriorat, apelaţi la un atelier specializat pentru a-l îmbrăca în piele. Evitaţi albul şi combinaţiile ciudate de culori, deoarece albul se murdăreşte rapid, iar nuanţele neobişnuite ar deranja eventualii clienţi la revânzarea automobilului. Excepţia? Automobilul este vopsit într-o culoare deosebită, iar volanul se asortează cu exteriorul. Chiar şi în situaţia respectivă, totul ţine de gusturi.

O altă problemă a volanului este faptul că este unul dintre cele mai neglijate elemente ale unui automobil. Mai precis, acesta găzduieşte numeroase bacterii, iar şoferul riscă să se îmbolnăvească dacă nu îl curăţă şi pe acesta cu atenţie. Adesea, şoferii curăţă doar bordul şi feţele de uşi, volanul fiind lăsat în urmă, ca şi cum nu ar exista.

Schimbătorul de viteze este un alt element important al interiorului, deoarece şoferul îl va atinge la scurtă vreme de la urcarea în vehicul şi de fiecare dată când schimbă treapta de viteză. În cazul uzurii excesive a manetei de schimbare a treptelor de viteză, evitaţi elementele aftermarket din plastic şi chiar elementele din metal care nu respectă design-ul iniţiat de constructor. În unele cazuri, aceste ornamente arată dizgraţios şi „strică” aspectul interiorului. Cea mai bună soluţie ar fi schimbarea acestui ornament cu o piesă originală, în cazul în care uzura sa este evidentă.

5. Plafonul

Materialul textil care îmbracă plafonul are o nuanţă deschisă în cele mai multe cazuri şi se murdăreşte destul de uşor. Fie că vorbim de praf, de grăsimea de pe mâinile unor pasageri sau chiar de un suc acidulat care „zboară” dintr-o sticlă agitată în prealabil, aspectul plafonului este foarte uşor de avariat. În unele cazuri, găsim plafoniere arse de ţigară, cu pete ciudate şi chiar cu zgâieturi. Cea mai neplăcută situaţie este desfacerea materialului textil de plafon. Problema este cauzată de spuma aplicată pe partea interioară a plafonului, care se usucă în timp şi duce la desprinderea adezivului folosit la îmbinarea cu materialul textil care o acoperă. Lipirea este doar o soluţie temporară, rezolvarea problemei constând în restaurarea tapiţeriei plafonului şi a stratului de spumă de protecţie. Această operaţiune este prea complicată pentru a fi efectuată pe cont propriu, fiind nevoie de asistenţă specializată.

6. Portbagajul

Portbagajul este locul potrivit pentru acumularea de microbi şi mirosuri neplăcute. Un prim pas ar fi curăţarea acestuia şi aspirarea prafului din fiecare colţ, inclusiv din spaţiul destinat roţii de rezervă. Pentru protecţia pe termen lung, ar fi indicată achiziţia unui covoraş din cauciuc. Unii producători aftermarket oferă covoraşe din cauciuc potrivite pentru portbagajele modelelor populare. Astfel, puteţi găsi un element care să se potrivească în portbagaj şi să evite scurgerea apei şi a altor soluţii vărsate în portbagaj. Este indicat să curăţaţi portbagajul la întâlnirea cu potenţialii cumpărători.

7. Ornamentele interioare

Unele modele au un interior modest, cu ornamente din plastic şi chiar cu elemente metalice neacoperite. În schimb, alte modele au oranmente din lemn, metal şi chiar fibră de carbon. Lăsându-le pe cele din urmă deoparte, ornamentele respective trebuie îngrijite frecvent cu soluţii dedicate. Cel mai bine este să evitaţi avarierea acestora şi să nu încercaţi să modificaţi interiorul pentru adaptarea unor elemente dizgraţioase. Suporturile de telefon montate în bord au reprezentat, o bună perioadă de vreme, o problemă pentru interioarele unor modele care nu aveau suporturi de pahar şi alte spaţii de depozitare similare.

8. Instalaţia de climatizare

Dacă mirosurile neplăcute persistă la interiorul unui automobil, este indicat să curăţaţi şi instalaţia de climatizare. În timp, această instalaţie adună microbi şi germeni, care pot să îmbolnăvească şoferul şi pasagerii.

Cea mai bună soluţie este apelarea la profesionişti, deşi există câteva propuneri mai ieftine. Una dintre acestea vizează desfacerea unui flacon special la interior şi setarea aerului condiţionat pe recirculare la nivelul maxim până când respectivul container se goleşte. Soluţia profesioniştilor funcţionează ceva mai direct, vizând un sistem care lucrează direct cu fantele de aerisire şi este mai eficienta.

9. Scaunele

După volan şi schimbătorul de viteze, scaunele unui automobil sunt cel de-al treilea element ca importanţă. Retapiţarea acestora este un proces complicat şi costisitor, în timp ce avarierea scaunelor este un proces simplu. Totul ţine de cum urcaţi şi coborâţi din automobil. Abordarea greşită vizează pivotarea pe şezutul scaunul şi ieşirea cu picioarele înainte, în timp ce alţi şoferi zgârie marginea suportului lateral al scaunului atunci când încearcă să iasă din maşină într-o parcare aglomerată. Chiar şi cu o husă, scaunele pot fi avariate prin aceleaşi metodă, singura soluţie pentru protecţia acestora fiind grija la urcarea şi la coborârea din vehicul.

Pentru curăţarea scaunelor, soluţiile şi metodele diferă de la un material la altul. În orice caz, trebuie să încercaţi respectiva soluţie pe o porţiune mică de material, ascunsă vederii, înainte de aplicarea pe întreaga suprafaţă. În multe cazuri, este suficient să aspiraţi scaunele şi să nu vă urcaţi murdari în maşină pentru evitarea murdăriei pe termen lung. Este indicat să curăţaţi interiorul la fiecare două luni, pentru a menţine curăţenia la un nivel corespunzător.

10. Cum protejăm interiorul maşinii pe termen lung

Capriciile vremii sunt periculoase pentru automobile. Fie că vorbim de temperaturile scăzute ale iernii sau de caniculă, interiorul trebuie să fie la fel de menajat ca elementele tehnice ale automobilului. Pe timpul iernii, este important să nu lăsaţi zăpada să intre în automobil şi să vă scuturaţi încălţările de praguri înainte să călcaţi pe covoraşe. În caz contrar, zăpada se va topi pe covoraşe şi veţi avea umezeală în automobil. Umezeala respectivă ar putea afecta eventualele componente electronice aflate la nivelul inferior al habitaclului, iar aceasta urcă la nivelul parbrizului şi provoacă îngheţul la interior dacă nu este folosită instalaţia de încălzire pe timp de iarnă.

Pe timpul sezonului cald, interiorul trebuie protejat de soare. Mai precis, este indicat să folosiţi un parasolar pentru protecţia bordului şi a volanului, în timp ce un interior din piele necesită ceva mai multă atenţie. Evitaţi parcarea automobilului la soare dacă aveţi interior din piele, deoarece acesta se va încălzi şi riscaţi ca materialul să crape în timp. Respectivele crăpături pot fi temperate dacă sunt tratate cu soluţii speciale, la câteva zile de la apariţie, dar „uitarea” automobilului într-o parcare va duce la daune grave pentru aspectul pielii de la interior.

Aerisiţi periodic interiorul automobilului şi evitaţi consumarea de alimente la bord. Dacă totuşi aţi mâncat în automobil, ştergeţi cu grijă frimiturile pentru a evita pătarea covoraşelor şi a scaunelor şi pentru a evita microbii. Un alt pont ar fi curăţarea mâinilor înainte de a urca la volan, activitate care îţi „fură” doar câteva secunde şi poate fi efectuată cu ajutorul unei soluţii care nu necesită apă. Tocmai de aceea, service-urile profesioniste folosesc întotdeauna huse din plastic pentru scaune şi volan atunci când mută sau probează un automobil. Altfel, orice pată de ulei sau unsoare de pe mâinile şi hainele mecanicului va afecta interiorul automobilului. Vă recomandăm să nu fumaţi în maşină, deoarece această activitate strică interiorul în trei moduri: miros, arsuri şi scrum împrăştiat peste tot.

via @ https://www.automarket.ro/stiri/utile-10-ponturi-pentru-curatarea-interiorului-la-un-pret-derizoriu-37696.html

Dacă biroul arată plictisitor şi banal trebuie să faci ceva în legătură cu asta cât mai curând posibil. Pentru a fi specific, trebuie să oferi biroului o gură de aer proaspăt, înfrumuseţându-l.

A-ţi face biroul un pic mai atrăgător din punct de vedere vizual nu este atât de dificil pe cât pare; uneori câteva mici modificări îţi pot îmbunătăţi într-adevăr biroul, biroul de acasă sau orice alt spaţiu de lucru. Un birou frumos, organizat, curat şi atrăgător îţi va impresiona clienţii şi partenerii care vin în vizită ca să nu mai vorbim de angajaţi care vor aprecia peisajul actualizat.

Iată câteva lucruri pe care le poţi face pentru a-ţi face biroul mai frumos pentru întâlnirile business.

Organizează spaţiul de lucru

Primul pas în înfrumuseţarea spaţiului de lucru are loc atunci când locul de muncă este îngrijit şi ordonat. Nu numai că un spaţiu de lucru organizat îmbunătăţeşte estetica, ci ajută la crearea unui mediu de lucru în care te poţi aştepta la lucrări de nivel superior de la angajaţii tăi. Curăţarea spaţiului vă pune într-un cadru potrivit pentru a începe să lucraţi la celelalte aspecte ale înfrumuseţării spaţiului.

Plante de birou de interior

Toţi ne dorim echilibru în viaţa noastră, motiv pentru care a avea plante de interior la birou poate face o mare diferenţă. Plantele sunt bune pentru productivitatea generală. De asemenea, poţi pune flori şi adăuga multă culoare atmosferei, oferind în acelaşi timp un sentiment de linişte şi calm.

Adăugă culoare

Studiile au dovedit că culorile au un impact semnificativ asupra mediului şi asupra persoanelor care se confruntă faţă în faţă. Nu există nicio culoare care poate face ca locul să pară dezgustător decât dacă depui un efort exclusiv în acest sens. Amestecă diferite nuanţe de culori precum albastru, galben, portocaliu, albastru şi multe altele. Culorile ar trebui să fie şi complementare, astfel încât suprapunerea să nu pară urâtă.

Luminează spaţiul

Iluminarea slabă şi neimaginativă poate crea o mare diferenţă în starea de spirit a angajaţilor şi a persoanelor care intră în biroul tău. Dacă spaţiul de birou permite intrarea iluminatului natural, atunci nu ezita să profiţi la maximum. Foloseşte corpuri de iluminat interesante şi funcţionale pentru a spori frumuseţea locului.

Foloseşte, de asemenea, odorizante profesionale Imker care te vor ajuta să te simţi mai puţin stresat, să te concentrezi mai bine, îţi vor oferi o mai mare rezistenţă fizică şi o stimă de sine sănătoasă.

Utilizează birouri şi scaune atractive

Atractiv înseamnă şi funcţional. Utilizează o mulţime de opţiuni de aşezare, cum ar fi birouri tradiţionale, scaune, birouri în picioare, mese de bar şi aşa mai departe.

Lucrează la podea

Dacă există o altă zonă care ar putea modifica complet coeficientul de atracţie al biroului, acesta este pardoseala. Zonele comune oferă mult mai multă vizibilitate decât alte zone şi aici te poţi gândi să profiţi la maximum de ceea ce este disponibil. Utilizează diferite modele de pardoseală pentru a crea un aspect mai personalizat pe podelele de birou.

Accesorii distincte

Dacă doreşti ca spaţiul destinat biroului tău să arate unic, achiziţionează accesorii noi, strălucitoare sau mobilier de birou inedit.
Mulţi proprietari de afaceri cumpără accesorii vintage pentru spaţiile lor de birouri. Nu numai că aceste piese nostalgice sunt distinctive, dar sunt şi plăcute de privit.

În afară de accesoriile de epocă, ia în considerare agăţarea unor piese de artă notabile pentru a-ţi face spaţiul de birou şi mai plăcut. Poţi opta pentru opere de artă îndrăzneţe sau piese elegante alb-negru. În plus, pictarea siglei companiei pe pereţi cu imagini şi fonturi distincte este o idee excelentă.

Dacă acestea nu se potrivesc cu gustul tău, poţi vizita galeriile locale din comunitatea ta şi poţi vedea dacă există artişti care pot produce opere de artă adecvate biroului tău.

În plus faţă de decorurile de artă, în zilele noastre, există o varietate de scaune remarcabile, dulapuri şi mese pe care le poţi adăuga în spaţiul tău de lucru. Instalarea de lămpi pandantive minunate în camerele de pauză poate transforma spaţiul şi poate aduce interes zonei.

Afişarea oglinzilor, de asemenea, poate crea un aspect mai profesional şi mai elegant pentru biroul tău. În afară de aceasta, face ca spaţiul de lucru să pară mai proeminent, permiţând zonei să devină mai accesibilă şi mai primitoare.

VIA @ https://www.paginademedia.ro/comunicate/comunicat-intalnire-business-cum-iti-pregatesti-biroul-20245329